Παν. Τσαλδάρη 17Α & Κίμωνος 6 στο Μαρούσι. (ΤΚ: 15122, πλησίον ΗΣΑΠ)

Πρέπει να απαντήσω σε εξώδικο;

Για να απαντήσετε σε ένα εξώδικο, πρέπει πρώτα να κατανοήσετε το περιεχόμενο του εξωδίκου που λάβατε.

Είναι σημαντικό να αναλύσετε προσεκτικά τα αιτήματα που περιλαμβάνονται στο εξώδικο και να κατανοήσετε τι ζητάει ο αποστολέας από εσάς. Επίσης, θα πρέπει να εξετάσετε τις νομικές βάσεις που επικαλείται ο αποστολέας.

Μόλις κατανοήσετε το περιεχόμενο του εξωδίκου, μπορείτε να ξεκινήσετε να προετοιμάζετε την απάντησή σας.

Η απάντησή σας θα πρέπει να είναι σαφής, περιεκτική και νομικά τεκμηριωμένη. Θα πρέπει να απαντήσετε σε κάθε σημείο του εξωδίκου και να εξηγήσετε γιατί δεν συμφωνείτε με τα αιτήματα του αποστολέα.

Εάν συμφωνείτε με κάποιο από τα αιτήματα του αιτούντος, θα πρέπει να το αναφέρετε στην απάντησή σας. Σε αντίθετη περίπτωση, θα πρέπει να εξηγήσετε γιατί δεν συμφωνείτε με τα αιτήματα και να αναφέρετε τους νομικούς λόγους για τους οποίους δεν συμφωνείτε. Επίσης, μπορείτε να προτείνετε μια λύση στο πρόβλημα, αν το θεωρείτε εφικτό.

Εν συντομία, η απάντησή σας θα πρέπει να περιλαμβάνει:

 1. Αναφορά στο εξώδικο που λάβατε.
 2. Απάντηση σε κάθε σημείο του εξωδίκου.
 3. Εξήγηση των νομικών λόγων για την απάντησή σας.
 4. Πρόταση για μια εφικτή λύση, αν αυτό είναι δυνατόν.

Τέλος, η απάντησή σας πρέπει να είναι υπογεγραμμένη και χρονολογημένη και να αποσταλεί με συστημένη επιστολή στον ενάγοντα.

Απάντηση σε εξώδικο

Σε: [Όνομα ενάγοντος] Από: [Το όνομά σας] Ημερομηνία: 20 Ιουλίου 2024 Θέμα: Απάντηση σε εξώδικο

Αντιμετωπίζω το εξώδικό που λάβαμε από εσάς στις 15 Ιουλίου 2024 και σας απαντώ με τις εξής παρατηρήσεις:

Σύμφωνα με το εξώδικό σας, με ζητάτε να καταβάλω το ποσό των 10.000 ευρώ ως αποζημίωση για την ηθική βλάβη που υποστηρίζετε ότι σας προκάλεσα.

Διαβάστε Επίσης  Νομιμοποίηση Πάρκινγκ διαδικασία

Επιθυμώ να επισημάνω ότι διαφωνώ με τα αιτήματά σας για τους εξής λόγους:

 1. Η ζημία που υποστηρίζετε ότι προκάλεσα δεν αποτελεί ηθική βλάβη, αλλά οικονομική ζημία.
 2. Η οικονομική ζημία που υποστηρίζετε είναι πολύ υπερβολική σε σχέση με τα γεγονότα και την πραγματική ζημία που προκλήθηκε.

Ενόψει αυτών, προτείνω να εξετάσουμε το ενδεχόμενο να καταβληθεί ένα ποσό ύψους 5.000 ευρώ ως αποζημίωση για την πραγματική οικονομική ζημία που υπέστητε. Αυτή η πρόταση αποτελεί δίκαιη και λογική λύση στο πρόβλημα.

Παρακαλώ ενημερώστε μας εάν συμφωνείτε με αυτήν την πρόταση μέχρι μια συγκεκριμένη ημερομηνία. Διαφορετικά, θα δείξουμε την προθυμία μας να αναζητήσουμε νομικές ενέργειες για την επίλυση αυτής της διαφοράς.

Με εκτίμηση, [Το όνομά σας]

Φυσικά, η απόκρισή σας πρέπει να προσαρμοστεί στα συγκεκριμένα περιεχόμενα του εξωδίκου που έχετε λάβει. Ωστόσο, το παραπάνω παράδειγμα μπορεί να αποτελέσει μια καλή αφετηρία για να ξεκινήσετε.

Εδώ είναι μερικές επιπλέον συμβουλές για την αντιμετώπιση ενός εξωδίκου:

 1. Απαντήστε εγκαίρως: Διασφαλίστε ότι απαντάτε στο εξώδικο εντός του χρονικού περιθωρίου που προβλέπεται από τον νόμο. Μην αφήνετε το εξώδικο αναπάντητο, καθώς αυτό μπορεί να έχει νομικές συνέπειες.
 2. Ζητήστε νομική συμβουλή: Είναι σημαντικό να συμβουλευτείτε έναν ειδικό δικηγόρο που να εξειδικεύεται στον συγκεκριμένο τύπο δικαστικών διαδικασιών. Ο ειδικός δικηγόρος θα μπορέσει να σας παρέχει την καλύτερη νομική συμβουλή για την περίπτωσή σας.
 3. Μην αναγνωρίσετε ευθύνη: Αν δεν είστε βέβαιοι για την ορθότητα των αιτημάτων που περιέχονται στο εξώδικο, μην αναγνωρίσετε ευθύνη. Προσδιορίστε τυχόν αντιφάσεις ή ανακρίβειες και ανατρέξτε σε νομική συμβουλή για την κατάλληλη ανταπόκριση.
 4. Διατηρήστε αντίγραφα: Διατηρήστε αντίγραφα όλης της αλληλογραφίας που ανταλλάσσετε με τον ενάγοντα και τον δικηγόρο του. Αυτό μπορεί να αποδειχθεί χρήσιμο στην περίπτωσή σας.
 5. Συμβουλευτείτε για επιλογές: Ο δικηγόρος σας μπορεί να εξετάσει με εσάς τις διάφορες επιλογές που έχετε για την αντιμετώπιση του εξωδίκου, συμπεριλαμβανομένης της επίλυσης της υπόθεσης εκτός δικαστηρίου, εάν είναι εφικτό.
Διαβάστε Επίσης  Δήλωση Θανάτου στο Κτηματολόγιο

Θυμηθείτε ότι κάθε περίπτωση είναι μοναδική, και η αντιμετώπιση του εξωδίκου πρέπει να γίνει με βάση τις συγκεκριμένες περιστάσεις και τη νομική συμβουλή που θα λάβετε.

Οι Υπηρεσίες μας​

Κατηγορίες

Logo δικηγορικού γραφείου Καμουζή

Δικηγόρος
Καμουζής Κωνσταντίνος

Δικηγορικό Γραφείο στην Αθήνα