Παν. Τσαλδάρη 17Α & Κίμωνος 6 στο Μαρούσι. (ΤΚ: 15122, πλησίον ΗΣΑΠ)

Πληρωμή Επιδόματος ανεργίας ΟΑΕΔ και Δώρου Χριστουγέννων

Οδηγίες για την εκταμίευση του επιδόματος ανεργίας και της χριστουγεννιάτικης ενίσχυσης από τον ΟΑΕΔ

Πώς γίνεται η εκταμίευση του επιδόματος ανεργίας από τον ΟΑΕΔ;

Η εκταμίευση του επιδόματος ανεργίας από τον ΟΑΕΔ διενεργείται μηνιαίως, συνήθως στα τέλη κάθε μήνα, αναφορικά με την περίοδο επιδότησης του εκάστοτε μήνα. Το χρονικό διάστημα της πληρωμής είναι από την 25η έως την 30ή του εν λόγω μήνα. Για παράδειγμα, το επίδομα για τον μήνα Φεβρουάριο 2024 θα καταβληθεί από τις 25 έως τις 30 Φεβρουαρίου 2024. Εάν οι ημερομηνίες αυτές συμπίπτουν με αργίες ή Σαββατοκύριακο, η πληρωμή θα πραγματοποιηθεί την επόμενη εργάσιμη ημέρα.

Πότε καταβάλλεται το Χριστουγεννιάτικο Δώρο από τον ΟΑΕΔ;

Η πληρωμή του Χριστουγεννιάτικου Δώρου από τον ΟΑΕΔ για το τρέχον έτος πραγματοποιήθηκε πρόωρα, στις 4 Δεκεμβρίου 2023, παράλληλα με την καταβολή του επιδόματος ανεργίας. Κατά κανόνα, η εν λόγω πληρωμή εκτελείται κατά τη διάρκεια του Δεκεμβρίου. Απαραίτητη προϋπόθεση για τη λήψη του Δώρου Χριστουγέννων είναι η προηγούμενη ή τρέχουσα λήψη επιδόματος ανεργίας από την 1η Μαΐου του έτους.

Διαδικασία ελέγχου εκταμίευσης πληρωμών:

Για να ενημερωθείτε για την κατάσταση των πληρωμών σας, μπορείτε να προσπελάσετε την πλατφόρμα του ΟΑΕΔ (www.dypa.gov.gr) χρησιμοποιώντας τα στοιχεία εισόδου Taxisnet. Εκεί, είναι δυνατή η προβολή του ιστορικού πληρωμών σας, περιλαμβανομένων του ποσού, της ημερομηνίας καταβολής και του είδους πληρωμής.

Επικοινωνία για επιπλέον πληροφορίες:

Για περαιτέρω πληροφορίες, μπορείτε να απευθυνθείτε στο τοπικό Κέντρο Εξυπηρέτησης Πολιτών (ΚΕΠ) ή να επικοινωνήσετε με το τηλεφωνικό κέντρο του ΟΑΕΔ στο 14555 ή στο 210 9287100. Η επίσκεψη στην επίσημη ιστοσελίδα του ΟΑΕΔ (www.dypa.gov.gr) θα σας παράσχει αναλυτικές οδηγίες και πληροφορίες σχετικά με τις πληρωμές.

Διαβάστε Επίσης  Ακούσια νοσηλεία

Σημαντικές οδηγίες:

Η καταβολή του επιδόματος ανεργίας και του Χριστουγεννιάτικου Δώρου πραγματοποιείται μέσω απευθείας κατάθεσης στον τραπεζικό λογαριασμό που έχετε δηλώσει. Σε περίπτωση απουσίας δήλωσης τραπεζικού λογαριασμού, η πληρωμή θα εκτελεστεί μέσω ταχυδρομικής επιταγής. Οποιαδήποτε αλλαγή στα προσωπικά σας στοιχεία θα πρέπει να ανακοινώνεται άμεσα στον ΟΑΕΔ.

Οι Υπηρεσίες μας​

Κατηγορίες

Logo δικηγορικού γραφείου Καμουζή

Δικηγόρος
Καμουζής Κωνσταντίνος

Δικηγορικό Γραφείο στην Αθήνα