Παν. Τσαλδάρη 17Α & Κίμωνος 6 στο Μαρούσι. (ΤΚ: 15122, πλησίον ΗΣΑΠ)

Ηλεκτρονική αίτηση διαζυγίου

Η Ηλεκτρονική αίτηση διαζυγίου στην Ελλάδα αποτελεί πλέον εφικτή επιλογή μέσω της Ενιαίας Ψηφιακής Πύλης της Δημόσιας Διοίκησης (gov.gr). Η διαδικασία αυτή χαρακτηρίζεται από απλότητα και ταχύτητα, καθώς απαιτεί μόνο την ηλεκτρονική σύνδεση των εμπλεκόμενων ατόμων και των δικηγόρων τους.

Τα απαραίτητα έγγραφα που πρέπει να προσκομίσετε για την ψηφιακή αίτηση διαζυγίου περιλαμβάνουν τα εξής:

 1. Τους προσωπικούς σας κωδικούς πρόσβασης στο Taxisnet (για τους συζύγους και τους συμβολαιογράφους).
 2. Τους κωδικούς της Ολομέλειας Δικηγορικών Συλλόγων (για τους δικηγόρους).
 3. Ένα έγγραφο ταυτοποίησης, το οποίο μπορεί να είναι είτε η ταυτότητά σας είτε το διαβατήριό σας.
 4. Ένα πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης, που δείχνει την οικογενειακή σας κατάσταση.

Η διαδικασία για την ηλεκτρονική υποβολή αίτησης διαζυγίου περιλαμβάνει τα εξής βήματα:

 1. Οι σύζυγοι και οι δικηγόροι τους συνδέονται στην πλατφόρμα του gov.gr για το συναινετικό διαζύγιο.
 2. Οι σύζυγοι εκφράζουν την συμφωνία τους για τον χωρισμό τους.
 3. Οι σύζυγοι και οι δικηγόροι τους συμπληρώνουν τα απαραίτητα στοιχεία στην αίτηση διαζυγίου.
 4. Η αίτηση διαζυγίου υπογράφεται ηλεκτρονικά από τους συζύγους και τους δικηγόρους τους.
 5. Η ηλεκτρονική αίτηση διαζυγίου υποβάλλεται στο αρμόδιο δικαστήριο.

Η διαδικασία αυτή ολοκληρώνεται εντός 30 εργάσιμων ημερών και οδηγεί στην έκδοση της συμβολαιογραφικής πράξης για το συναινετικό διαζύγιο.

Οι κανονισμοί και οι διαδικασίες που διέπουν το συναινετικό διαζύγιο στην Ελλάδα καθορίζονται από τον Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας (ΚΠΔ). Σύμφωνα με τον άρθρο 1441 του ΚΠΔ, το συναινετικό διαζύγιο πρέπει να εκδίδεται αποκλειστικά μέσω ενός συμβολαιογράφου.

Η συμβολαιογραφική πράξη για το συναινετικό διαζύγιο πρέπει να περιλαμβάνει τα παρακάτω στοιχεία:

 1. Τα προσωπικά στοιχεία των συζύγων, όπως το όνομα, το επάγγελμα, η διεύθυνση και η ιθαγένεια τους.
 2. Την ημερομηνία και τον τόπο όπου πραγματοποιήθηκε ο γάμος.
 3. Την ημερομηνία και τον τόπο όπου συντάχθηκε η συμβολαιογραφική πράξη.
 4. Τη δήλωση των συζύγων ότι συναινούν στο να λυθεί ο γάμος τους.
 5. Μια αναφορά σχετικά με τις επιπτώσεις του διαζυγίου, όπως την επιμέλεια των παιδιών, τη διατροφή, τη χρήση της κοινής περιουσίας κ.λπ.
Διαβάστε Επίσης  Ενδοοικογενειακή βια Νόμος & Αντιμετώπιση

Η συμβολαιογραφική πράξη συναινετικού διαζυγίου πρέπει να υπογράφεται από τους σύζυγους και τον συμβολαιογράφο, με τη φυσική τους παρουσία στον χώρο του συμβολαιογράφου.

Υπάρχουν πολλοί λόγοι για τους οποίους θα πρέπει να επιλέξετε έναν δικηγόρο για ηλεκτρονική αίτηση διαζυγίου.

 • Εξοικονομήστε χρόνο και χρήματα. Η διαδικασία του διαζυγίου μπορεί να είναι πολύ χρονοβόρα και ακριβή, ειδικά εάν δεν είστε εξοικειωμένοι με την νομοθεσία. Ένας δικηγόρος μπορεί να σας βοηθήσει να ολοκληρώσετε τη διαδικασία γρήγορα και αποτελεσματικά, μειώνοντας τα έξοδά σας. Δεν είναι εφικτό να γίνει από ένα Smartphone, είτε μεταχειρισμένο iPhone, είτε υπολογιστή από μόνοι σας. Χρειάζεστε υποστήριξη νομικού.
 • Διασφαλίστε ότι τα δικαιώματά σας προστατεύονται. Το διαζύγιο είναι μια πολύ σημαντική απόφαση που μπορεί να έχει μακροπρόθεσμες συνέπειες για τη ζωή σας. Ένας δικηγόρος μπορεί να σας βοηθήσει να κατανοήσετε τα δικαιώματά σας και να εξασφαλίσετε ότι θα λάβετε την καλύτερη δυνατή συμφωνία.
 • Λάβετε υποστήριξη κατά τη διάρκεια αυτής της δύσκολης περιόδου. Το διαζύγιο μπορεί να είναι μια πολύ συναισθηματικά φορτισμένη εμπειρία. Ένας δικηγόρος μπορεί να σας παρέχει υποστήριξη και καθοδήγηση κατά τη διάρκεια αυτής της δύσκολης περιόδου.

Ειδικότερα, για την ηλεκτρονική αίτηση διαζυγίου, η επιλογή ενός δικηγόρου είναι ιδιαίτερα σημαντική, καθώς η διαδικασία αυτή είναι αρκετά περίπλοκη και απαιτεί εξειδικευμένες γνώσεις. Ένας δικηγόρος μπορεί να σας βοηθήσει να κατανοήσετε τα βήματα της διαδικασίας, να συμπληρώσετε σωστά τα απαιτούμενα έγγραφα και να υποβάλετε την αίτησή σας εγκαίρως.

Εάν σκέφτεστε να υποβάλετε αίτηση διαζυγίου, θα πρέπει να επικοινωνήσετε με έναν δικηγόρο για να συζητήσετε τις επιλογές σας. Ένας δικηγόρος μπορεί να σας βοηθήσει να καταλάβετε τα δικαιώματά σας και να λάβετε την καλύτερη δυνατή συμφωνία για εσάς και την οικογένειά σας.

Διαβάστε Επίσης  Συναινετικο διαζύγιο και περιουσία

Πράγματα που πρέπει να λάβετε υπόψη κατά την επιλογή ενός δικηγόρου για ηλεκτρονική αίτηση διαζυγίου:

 • Επιλέξτε έναν δικηγόρο που έχει εμπειρία στην ηλεκτρονική αίτηση διαζυγίου. Υπάρχουν πολλοί δικηγόροι που ειδικεύονται στο διαζύγιο, αλλά όχι όλοι έχουν εμπειρία στην ηλεκτρονική διαδικασία. Είναι σημαντικό να επιλέξετε έναν δικηγόρο όπως ο ειδικός νομικός Κωνσταντίνος Καμουζής που έχει τις απαραίτητες γνώσεις και εμπειρία για να σας βοηθήσει να ολοκληρώσετε τη διαδικασία σωστά.
 • Ζητήστε συστάσεις από φίλους ή συγγενείς που έχουν περάσει από διαζύγιο. Οι προσωπικές συστάσεις είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να βρείτε έναν αξιόπιστο δικηγόρο.
 • Συναντήστε τον δικηγόρο προσωπικά για να συζητήσετε την υπόθεσή σας. Είναι σημαντικό να νιώσετε άνετα με τον δικηγόρο σας και να εμπιστεύεστε ότι θα σας βοηθήσει να λάβετε την καλύτερη δυνατή συμφωνία.

Η ηλεκτρονική αίτηση διαζυγίου είναι μια γρήγορη και απλή διαδικασία που μπορεί να σας βοηθήσει να ολοκληρώσετε το διαζύγιό σας γρήγορα και αποτελεσματικά. Με τη βοήθεια ενός έμπειρου δικηγόρου, μπορείτε να είστε σίγουροι ότι τα δικαιώματά σας προστατεύονται και ότι θα λάβετε την καλύτερη δυνατή συμφωνία.

Οι Υπηρεσίες μας​

Κατηγορίες

Logo δικηγορικού γραφείου Καμουζή

Δικηγόρος
Καμουζής Κωνσταντίνος

Δικηγορικό Γραφείο στην Αθήνα